کاهکل

دکتر ولقان حسینی متخصص تبلیغات و تجارت الکترونیک برنامه نویس و طراح وب ایرانی سئو کار و گرافیست

کاهکل

۲۶۲ بازديد

کاهکل

سقف کاهگلی در معماری کویر مرکزی ایران

کاه گل ملاتی میشود است که در معماری ایران به خصوص در مناطق کویر مرکزی ایران به کار می‌رود. کاهرنگ یا کاه گل پلیمری آب‌بند نیز از مصالح جدید است که مشکلات کاه گل را از بین برده.۱

محتویات

۱ترکیب کاه گل

هدف:

در کارگاه کاهگل کاری میهمانان با تهیه مخلوط کاهگل وکاهگل کاری آشنا می شوند.

نحوه آموزش:

تهیه گِل، لگدکوبی، روش برش کاه و مخلوط کردن کاه، خاکستر و پشم گوسفند و ترکیب‌ها برای مصارف مختلف بیان می‌شود. اجرای کاهگل بر روی دیوار مرحله به مرحله شرح داده می‌شود و با مسافران تمرین می‌شود.

ابزار و مواد خام:

کلمات کلیدی :

احیای نمای سنتی کاهگلی عطر بوی خوش کاهگل طراوت شادابیت 

 

 

3-کاهگل طبیعی سخت خمیری

 

این محصول با حالت خمیری ترکیبی است از گل و کاه و چند افزودنی جهت بالابردن مقاومت کششی (جلوگیری از ترک خوردگی ) و سایشی وافزایش چسبندگی 

 

روش کاربرد :

با ماله یا بوسیله دست روی سطح مورد نظر لایه ای صاف ایجاد باید کرد 

 

سطح مورد نیاز جهت این محصول :

روی سطح سیمان زبره (شمشه کشی شده )

روی رابیتس 

روی سطح بلوکی صاف و بدون درز

 

بسته بندی : 10 و 25 کیلوگرمی

کلمات کلیدی :

کاهگل - طبیعی - سنتی - نقاشی - مقاوم - بافت -قدیمی -آماده

قیمت هر کیلو - 10 هزار تومان

مقدارمصرف در هرمتر و باضخامت یک میلیمتر ،نیم کیلو است

 

 

4-کاهگل طبیعی ضدآب خمیری

 

این محصول با حالت خمیری ترکیبی است از گل و کاه و چند افزودنی جهت بالابردن مقاومت کششی (جلوگیری از ترک خوردگی ) و سایشی وافزایش چسبندگی و نفوذ ناپذیری در برابر آب

 

روش کاربرد :

با ماله یا بوسیله دست روی سطح مورد نظر لایه ای صاف ایجاد باید کرد 

 

سطح مورد نیاز جهت این محصول :

روی سطح سیمان زبره (شمشه کشی شده )

روی رابیتس 

روی سطح بلوکی صاف و بدون درز

 

بسته بندی : 10 و 25 کیلوگرمی

کاه گل از ترکیب ثابت کاه و خاک رس و آب ایجاد میشد که با ترکیب مصالحی همچون چوب و کاشی و یا سنگ مورد استفاده معماران جهت پوشش داخل و یا خارج ساختمان بوده است. نقش کاه در گاهگل قدیم. مانع ترک خوردگی ملات بوده (اطلاعات تکملی را در مورد کاهگل و کاهگل مصنوعی را میتوانید در ویکی پدیا مطالعه بفرمایید)

از عیب های کاه گل قدیمی ‘ قابلیت حل مجدد در آب هنگام بارندگی و ایجاد گرد وخاک در زمان خشک بودن است که به مرور زمان باتوجه به رشد فنون و تکنیک های جدید ساختمان سازی و نیاز به کاهش هزینه ها و سرعت اجرا از دور خارج گردید

بعد از گذر وضعیت ساختمان از نماهای گلی و کاهگلی که بر روی خشت های گلی و چینه های گلی انجام میشد به سمت اشکال هندسی سخت بتونی و آجری (به قول زنده یاد سپهری”رویش هندسی سیمان،آجر، سنگ “)که به سرعت بافت نماهای شهری ما را دگرگون ساخت و به جز در برخی روستاها یا بافت های قدیمی شهری اثری از نماهای قدیمی نماند وجای خود را به نماهای دیگر چون سیمانی (نمای رومی) سنگی ، نماهای شیشه ای ، کامپوزیت ویا فلزی وغیره دادند و آجر نما هم که اصالتا ایرانی است به دلیل هزینه تقریبا بالای آن کمتر مورد توجه قرارگرفت والبته هنوز مورداستفاده قرارمیگیرد و مطمئنم هرگز اصالت خود را از دست نخواهد داد .
نماهای سنگی که گرفته از نماهاو معماری رومی بودندو ایجاد محدودیت از طرف شهرداریها و همکاری مردم در حفظ اصالتها باعث شد سریعا این نوع نماها از سطح شهر رخت بندد و کسی علاقه ای به آنها نشان ندهد .
نماهای سنگی نیز به دلایل مختلفی چون الف:عدم مقاومت طولانی مدت در تحمل سرما و گرما .ب : ریزش و سقوط تکه های سنگ و خطرآفرین بودن آن. ج: قیمت بالا و پر دردسربودن تخریب لایه های سیمانی زیر سنگ ، کمتر موردنظر مهندسین و طراحان ساختمان ومردم میباشد .
نماهای دیگر ذکرشده دیگر نیز علاوه بر گرانقیمت بودن غیر بومی هستند و نمی توانند اصالت ساختمان در کشور مارا حفظ کنند .
و توجه به اینکه استفاده از نماهای قدیمی یا کاهگل طبیعی (خاک و کاه )
با مصالح ساختمانی امروزی مثل سیمان و سنگ و بلوک امکان پذیر نمی باشد بایستی فکری کرد تا بتوان شکل نمای سنتی را حفظ کرد و در عین حال استحکام و همخوانی با مصالح مصرفی امروزی را مورد توجه قرار داد .

نمای ساختمان در ده های اخیر چه تغییراتی را به خود دیده است ؟

 

این نقص ها با محصولات جدید حکیمیان رفع گردید و محصولی در خور و باکیفیت خلق. گردیده است و تمام مشکلات آن به خوبی رفع شده است
خمیر زیبا ساز حکیمیان (کاهگل مصنوعی) یک خمیرساخته شده بصورت آماده ی مصرف با تکنولوژی های پیشرفته صنعتی ورزین های پلیمری و نفوذ رزین های نانو در اجزاء تشکیل دهنده خمیر ، میتواند کمک شایانی به صنعت نماسازی ساختمان بنماید واز این نظر که میتواند هم نماهای اصیل ایرانی را احیا کندوهم با مصالح امروزی تلفیق و همخوانی داشته باشدواز استحکام بالائی بر خوردار باشد و از نظر زیبائی نیزبتواند با سایر نماها رقابت کند.

مزایای کاهگل مصنوعی حکیمیان


۱چسبندگی فوق العاده روی هر نوع مصالح ساختمانی موجود
۲قابلیت حجم دهی تاهرضخامت مورد دلخواه
۳رنگ بندی متنوع و گسترده
۴قابلیت فرم دهی در اشکال مختلف و طرحهای منقش متفاوت و برجسته
۵قابلیت پر کنندگی خلل و فرج و کاستیهای سطح کار
۶قابلیت اجرا روی کاهگل قدیمی
۷آماده بودن خمیر جهت کار
۸پخت این خمیر در حرارت بالا باعث تثبیت رنگدانه های موجود در آن شده و رنگ خمیر پس از سالها تغییر پیدا نمی کند
۹اجرای آسان و راحت با سرعت بالا
۱۰حفظ برودت سرما و گرما (عایق)

کاهگل مصنوعی چگونه پیاده سازی می شود؟

شاید یک از سوال های شما نحوه پیاده سازی این خمیر باشد ، با اینکه گفته شد خمیر حکیمیان میتواند روی هر سطحی چسبندگی داشته باشد اما توجه به این موضوع ضروری است که اگر بتوانیم با مصالح ارزان قیمت مثل شن و سیمان (پلاستر) روی سطح دیوار را بپوشانیم و درزهای آجر و بلوک یا سنگ راپر کنیم ، مصرف خمیر حکیمیانرا مدیریت کرده ایم و به
مصرف۳یا چهارکیلو در هر متر برسانیم
که معقول است و کاری بدون عیب و ارزانقیمت در می آید اما اگر مستقیما بر روی آجر و بلوک استفاده گردد مصرف خمیر حکیمیان به مقدار زیاد افزایش یافته و ممکن است به مصرف ۱۰ کیلو در هر متر برسد که صرفه اقتصادی برای صاحب کار ندارد.
برای استفاده از خمیر حکیمیان، آنچه تجربه کرده ایم بهترین نوع زیر سازی برای آن ، شن و سیمان (پلاستر) میباشد چون با خلل و فرج سطح سیمان در گیر شده و مقاومت آنرا چند برابر میکند و چسبندگی پلیمر با سیمان بیشتر ازسطوح دیگر است و مصرف خمیر نیز متعادل تر است.
برای خمیر پاششی حکیمیان
بهترین زیر سازی سیمان نرمه و یا گچ است که به دلیل سطحی صاف که دارد ضخامت خمیر اجرائی را می توان به یک میلیمتر برسانید وهر متر مربع در اینصورت بین یک تا تایک کیلو و دویست گرم مصرف میگردد و بسیار زیبا و یکنواخت در می آید .


این خمیر جهت طرح های برجسته و نقوشی مانند آجری و سایر طرح های حجمی دیگر ساخته شده و شرایط اجرائی مخصوص به خود دارد .
۱.اولا سعی شود یک لایه خمیر حکیمیان (ماله ای یا پاششی بسته به زیر کار موجود) روی سطح کار اجرا گردد .
۲طرح مورد نظر شما ابتدا شابلون گردد . شابلون از هر نوع جنس میتواند باشد از ورق های پلیکا ، پلی کربنات ، پلاکسی گلاس، ام دی اف و سایر ورقهای مسطح و مقاوم اما با قابلیت انعطاف میتوان استفاده کرد .
طرح مورد نظر پس از طراحی با لیزر و یا سی ان سی برش شود و ضخامت این ورقها از یک میلیمتر تا چهار میلیمتر میتواند باشد که ما دو میلیمتر را بیشتر استفاده میکنیم .
۳بعد از قرار دادن شابلون روی سطح کار و کشیدن خمیردر محل های خالی
شابلون و صاف نمودن روی سطح آن با ماله یا کاردک ، شابلون را از روی سطح کار برداشته و خمیر اطراف آنرا تمیز کنید و از قرار دادن شابلون کثیف روی سطح کار جدا خودداری کنید .
۴در ایجاد طرح آجر نما سعی شود اندازه آجر در شابلون بنا به اندازه ستونها و یا دیوار موردنظر طراحی گردد تا کار به طور دقیق اجراشده و طبیعی به نظر برسد.
در هر مرحله چنانچه به مشکلی بر خورد نمودید با شماره تلفن ۰۹۰۵۵۶۰۰۷۶۸ تماس حاصل فرمائیدو اطلاعات مورد نظر خودرا دریافت نمائید.

کاه گل انواع و اقسام مختلفی دارد که در زیر به صورت تیتر وار همراه با لینک نمونه کار ، در زیر قید می گردد

کاهگل مصنوعی طبیعی

کاهگل مصنوعی طبیعی پاششی

خمیر نرم رنگی

کاهگل عایق روی بام

 

اجرای کاه گل مصنوعی آریسا باغ و ویلا

هرگونه سوالی در مورد کاه گل مصنوعی دارید
در قسمت نظرات مطرح نمایید، ما به آن پاسخ می دهیم

نقش کاهگل در معماری ایرانی چیست؟

در معماری های قدیم ایرانی بخصوص در مناطق کویری مثل یزد از کاهگل برای نمای ساختمان ها، دیوارهای خانه ها و خیابان ها و سقف خانه ها و کلیه اماکن به وفور استفاده شده است. این نماهای کاهگلی علاوه زیبایی و رنگ دلنشینی که داشتند به دلیل بازتاب حداقل نور خورشید، محافظ خوبی بین نور خورشید و ساکنین شهرهای مناطق کویری می شده اند. امروزه با گذشت سالهای طولانی از آن دوران، کسانی که علاقه به معماری قدیمی ایران و نمای کاهگل طبیعی دارند از آن برای نماهای داخلی و خارجی برخی مکان ها و حتی خانه ها و ویلاها استفاده می کنند. اما استفاده از نمای کاهگل سنتی به دلیلی معایبی که پیش تر به آنها اشاره شد منطقی نبود. امروز کاهرنگ یا کاهگل مصنوعی جایگزین خوبی برای نمونه های قدیمی هستند.

کاهگل-سنتی | کاهگل-طبیعی

این کاهگل ها بلحاظ ظاهری کاملا شبیه کاهگل قدیمی هستند. با مزیت های بسیاری از قبیل ضد آب بودن آنها، سرعت بالای اجرای آنها، عمر بالای آنها . از دیگر مزیت های مهم آن چسبندگی بالای کاهرنگ ها به تمامی سطوح است. همین خاصیت مهم خلاقیت معماران ایرانی را برای خلق نماهای جذاب با ترکیب کاهگل جدید و دیگر موارد مثل سنگ، چوب، شیشه، گچ، آجر و … دوچندان کرده است.

نقش کاهگل در معماری ایران

اندود در معماری خشتی

بناهای خشتی خانه های قدیمی قسمت قابل توجهی از بنا های ایران را در روستاها و شهرهای بزرگ و بزرگ تشکیل می داده است و هنوز هم در بسیاری از موارد کاربرد دارد. در مناطق آب و هوایی مختلف، به خصوص در اقلیم های معتدل و کم باران و مخصوصاً در مناطق کویری به صورت کاروانسراها، بازارها، مساجد و … صدها سال مورد استفاده بوده است

اندود مهمترین عامل بازدارنده ی تخریب و به عبارتی یکی از راه های پیشگیری از ویرانی بناهای خشتی شناخته شده است. شناخت خوب و تجربی معماران سنتی ایران از عوامل گوناگون درونی و برونی آسیب رسان به خشت و ملات همگی به آن، او را برآن می دارد تا در زمینه ی نگهداری بهتر خشت، در پی مصالحی باشد که بهترین پوشش را برای دیوارها و سقف های خشتی فراهم کند. کاهگل باعث عدم جذب رطوبت مستقیم برخشت و سستی آن می شود. کاه همچون تاری است که در پود و دانه بندی گل نفوذ کرده و باعث عدم نفوذ آب به لایه های زیرین آن می شود. از ملات کاهگل به عنوان عایق رطوبتی و حرارتی به صورت اندود پشت بام، پوشش سطوح داخلی و خارجی فضاهای معماری خشتی، حفاظت از دیوارهای خشتی، نگهداری توفال های سقف با ضخامت مناسب، تهیه خشت خام و پوشش دیوارهای آجری استفاده می شود.

نانو کاهگل مدرن یا کاهگل های مصنوعی عایق های ضد آبی هستند که جایگزین کاهگل سنتی قدیمی شده اند و در معماری های امروز ساختمان ها و ویلاها مورد استفاده قرار می گیرند.

https://www.epoxi.info/%DA%A9%D8%A7%D9%87%DA%AF%D9%84/%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%87%DA%AF%D9%84-%D9%85%D8%AF%D8%B1%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%87

#کاهگل #کاهگل_مصنوعی #کاهگل_پلیمری #کاهگل_ضدآب #کاه_گل #کاهرنگ، #سیمکاه، #ملات_کاهگل #کاهگل_مدرن #نانوکاهگل

 

https://www.epoxi.info/%DA%A9%D8%A7%D9%87%DA%AF%D9%84/%DA%A9%D8%A7%D9%87%DA%AF%D9%84-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B1%D9%86%DA%AF

#کاهگل #کاهگل_مصنوعی #کاهگل_پلیمری #کاهگل_ضدآب #کاه_گل #کاهرنگ، #سیمکاه، #ملات_کاهگل #کاهگل_مدرن #نانوکاهگل

 

 

https://www.kah-gel.com/

#کاهگل #کاهگل_مصنوعی #کاهگل_پلیمری #کاهگل_ضدآب #کاه_گل #کاهرنگ #سیمکاه #ملات_کاهگل #کاهگل_مدرن #نانوکاهگل

 

چسب کاهگل

قیمت کاهگل اماده

قیمت کاهگل طبیعی

دیوار کاهگلی سنتی

اجرای کاهگل سنتی

نمای کاهگلی ویلا

طرز تهیه کاهگل ضد اب

چگونه کاهگل را ضد آب کنیم

 

کاهگل کاهگل مصنوعی کاهگل پلیمری کاهگل ضد آب کاه گل کاهرنگ سیمکاه ملات کاهگل کاهگل مدرن نانو کاهگل

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.